Mikäpäs maistuisi paremmalle talvella ulkoilun jälkeen,kuin höyryävä soppa Nauru

Keittoon tarvitaan:

n. 1-1,5kg perunaa

1 iso sipuli

300-400g lohta

nokare voita

vettä n. litra

kalaliemikuutioita 1-2

punaista maitoa n. 5 dl

sitruunapippuria ja tilliä


Itse laitoin tälläkertaa sekaan myös baby porkkanoita,kun niitä sattui pussillinen olemaan.


  • Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja pilko myös sipuli.
  • Kuumenna kattila liedellä,lisää nokare voita ja kuullota perunoita ja sipulia jonkin aikaa voissa.
  • Lisää vettä n. litran verran...niin,että perunat juuri peittyvät,sekä kalaliemikuutioita oman maun mukaan 1 tai 2.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä,kunnes perunat alkavat pehmetä ja lisää lohi kuutioina,sekä mausteet.
  • Anna kiehua vielä niin kauan,että lohikin on kypsää,lisä maito ja anna kattilan olla vielä liedellä niin kauan,että maitokin lämpiää. Älä anna enään kiehua. Itse sammutan jo levyn maidon lisäämisen yhteydessä.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa höyryävän kuumana tuoreen ruisleivän kanssa. Maistuu vauvasta vaariin Silmänisku