Tämä on meillä yksi lasten lemppari ruuista
Ruinasivat sitä taas monta päivää,niin pitihän sitä tehdä.
Ja mielettömän hyvää,sekä edullista ruokaahan tämä onkin.
Läskisoosiin tarvitset:
n.300g possun kylkiviipaleita (pirkalla sama tuote nimellä porsaan kastikeliha)
1 iso sipuli
n. 6rkl vehnäjauhoja
reilu litra vettä
suolaa
mustapippuria
2-3cm:n pätkä sinappia
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se pannulla ja siirrä esim. lkautaselle odottamaan.
2. Kuumenna pannu kuumaksi ja pilko lihat mahdollisimman pieniksi (itse käytän tähän saksia).
3. Ruskista lihat pienissä erissä pannulla,kauttaaltaan ruskeiksi niin,että läski "sulaa" lihoista pois. Siirrä ruskistetut lihat sipulin kanssa lautaselle odottamaan ja ruskista seuraava erä lihaa. Mitä pienemmissä erissä ruskistat,sitä parempi.
4. Kun kaikki lihat on ruskistettu laita ne takaisin pannulle sipulin kanssa ja lisää vehnäjauhot sekaan. Sekoita hyvin.
5. Kääntele lihoja jauhoineen pannulla,kunnes jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin. Varo,ettei jauho pala.
6. Lisää kiehuvaksi kuumennettu vesi. Sekoita hyvin.
7. Anna kastikkeen kiehua vähintään 10 minuuttia,jotta jauhon maku häviää.
8. Mausta kastike.
Itse lisään lopuksi vielä ruokakermaa kastikkeeseen,vaikka se ei siihen perinteisesti kuulu
Keitä perunoita läskisoosin kaveriksi. Hyvää!! Nam!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.