Tämä on meillä yksi lasten lemppari ruuista Nauru

Ruinasivat sitä taas monta päivää,niin pitihän sitä tehdä.Silmänisku

Ja mielettömän hyvää,sekä edullista ruokaahan tämä onkin.

Läskisoosiin tarvitset:

n.300g possun kylkiviipaleita (pirkalla sama tuote nimellä porsaan kastikeliha)

1 iso sipuli

n. 6rkl vehnäjauhoja

reilu litra vettä

suolaa

mustapippuria

2-3cm:n pätkä sinappia

 

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se pannulla ja siirrä esim. lkautaselle odottamaan.

2. Kuumenna pannu kuumaksi ja pilko lihat mahdollisimman pieniksi (itse käytän tähän saksia).

3. Ruskista lihat pienissä erissä pannulla,kauttaaltaan ruskeiksi niin,että läski "sulaa" lihoista pois. Siirrä ruskistetut lihat sipulin kanssa lautaselle odottamaan ja ruskista seuraava erä lihaa. Mitä pienemmissä erissä ruskistat,sitä parempi.

4. Kun kaikki lihat on ruskistettu laita ne takaisin pannulle sipulin kanssa ja lisää vehnäjauhot sekaan. Sekoita hyvin.

5. Kääntele lihoja jauhoineen pannulla,kunnes jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin. Varo,ettei jauho pala.

6. Lisää kiehuvaksi kuumennettu vesi. Sekoita hyvin.

7. Anna kastikkeen kiehua vähintään 10 minuuttia,jotta jauhon maku häviää.

8. Mausta kastike.

 

Itse lisään lopuksi vielä ruokakermaa kastikkeeseen,vaikka se ei siihen perinteisesti kuulu Nauru

Keitä perunoita läskisoosin kaveriksi. Hyvää!! Nam!!Silmänisku

 

1238593600_img-d41d8cd98f00b204e9800998e