Tähän ihanaan lohiruokaan sain idean ystävältä Kiitos vaan Marjo
Tuunasimme reseptiä vähän kuitenkin
Lohifile leikattiin annospaloiksi, maustettiin suolalla ja sitruunapippurilla ja laitettiin pannulle voi-öljy seokseen paistumaan ensin nahkapuoli ylöspäin, jotta saimme pintaan vähän väriä. Sitten palat käännettiin nahkapuoli alaspäin ja lisättiin pannuun sipulia ja paprikaa.
Aivan kypsennyksen loppuvaiheessa lisäsimme pannuun vielä pussillisen katkarapuja, sekä purkillisen smetanaa ja annoimme hautua kannen alla hetken.
Aivan taivaallisen hyvää
Lohkoperunoihin olemme usein ostaneet valmista kuorrutetta kaupasta, mutta sitten keksimme kokeilla tehdä kuorruteen itse ja sen koommin emme ole kuorrutetta valmiina ostaneet
Lohkoperunoihin tarvitset:
-penunoita (jauhoisia, esim. punainen perunapussi)
-öljyä
-paprikajauhetta
-2-3 valkosipulin kynttä
-korppujauhoja
1. Kuori perunat ja pilko ne lohkoiksi.
2. Laita perunat kulhoon, lorauta päälle öljyä niin, että saat kaikki perunanlohkot pyöriteltyä siinä.
3. Ripottele kulhoon paprikajauhetta ja raasta valkosipulit joukkoon. Sekoita hyvin -tämä käy parhaiten käsin
4. Kaada perunat pellille leivinpaperin päälle ja ripottele korppujauhoja jokaisen perunan pintaan. Käännä perunat ja ripottele korppujauhot toisellekin puolelle.
5. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia, lohkojen koosta riippuen.
Mausta valmiit perunat vielä suolalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.