Tänään tämmönen päivä..ei laihduteta siis Nauru Sen verran kermaa tuli tähän ruokaan... Tosin käytin ruokakermaa,enkä sitä rasvaisinta mahdollista,mutta silti Nauru

Lihapulliin laitoin:

800g sikanautajauhelihaa

n. 1,5dl korppujauhoja

1 iso sipuli

2dl ruokakermaa

2 kananmunaa

suolaa

mustapippuria

paprikajauhetta

chiliä

valkosipulijauhetta

 

 

1. Kuori ja silppua sipuli, kuullota se pannulla ja anna jäähtyä rauhassa.

2. Mittaa korppujauhot ja mausteet kulhoon ja sekoita ruokakerma joukkoon. Anna turvota hetki.

3. Sekoita korppujauhoihin kananmunat ja lopuksi jauheliha,sekä sipuli.

4. Anna taikinan levätä kylmässä n. 30 min. -tunti.

5. Muotoile taikinasta kosteilla käsillä lihapullia ja paista ne rasvassa pannulla. Voi olisi parasta tähän,mutta käytin margariinia tällä kertaa Nauru

 

Kun viimeiset lihapullat on paistettu,laita pannulle n. 2dl vettä ja anna sen kiehua,kunnes kaikki lihapullien paistosta jääneet rippeet ovat liuenneet veteen. Lisää pieni murunen lihaliemikuutiota ja ruokakerma. Anna kiehua hieman kasaan ja mausta haluamallasi tavalla. Itse laitoin mustapippuria myllystä,sekä n. 2tl dijon sinappia.

Näin helposti valmistuu kermakastike lihapullille Silmänisku

 

Juustokermaperunoihin laitoin:

2kg jauhoisia perunoita (rosamunda/punainen perunapussi)

2prk ruokakermaa

suolaa

mozzarella raastetta

 

1. Kuori perunat ja viipaloi ne.

2. Esikypsennä perunoita höyryttämällä niitä n. 10 minuuttia.

3. Kaada höyrytetyt perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan,mausta suolalla ja kaada kermat päälle.

4. Paista uunissa folion alla 200 asteessa n. tunti. Lisää loppuvaiheessa mozzarellaraaste perunoiden päälle ja anna olla vielä hetki uunissa.

 

Perunoista tulee parempia,mitä miedommalla lämmöllä niitä on aikaa haudutella uunissa,eli jos on aikaa,niin ne kannattaa paistaa n. 150 asteessa.Nauru