Tänään tämmönen päivä..ei laihduteta siis Sen verran kermaa tuli tähän ruokaan... Tosin käytin ruokakermaa,enkä sitä rasvaisinta mahdollista,mutta silti
Lihapulliin laitoin:
800g sikanautajauhelihaa
n. 1,5dl korppujauhoja
1 iso sipuli
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chiliä
valkosipulijauhetta
1. Kuori ja silppua sipuli, kuullota se pannulla ja anna jäähtyä rauhassa.
2. Mittaa korppujauhot ja mausteet kulhoon ja sekoita ruokakerma joukkoon. Anna turvota hetki.
3. Sekoita korppujauhoihin kananmunat ja lopuksi jauheliha,sekä sipuli.
4. Anna taikinan levätä kylmässä n. 30 min. -tunti.
5. Muotoile taikinasta kosteilla käsillä lihapullia ja paista ne rasvassa pannulla. Voi olisi parasta tähän,mutta käytin margariinia tällä kertaa
Kun viimeiset lihapullat on paistettu,laita pannulle n. 2dl vettä ja anna sen kiehua,kunnes kaikki lihapullien paistosta jääneet rippeet ovat liuenneet veteen. Lisää pieni murunen lihaliemikuutiota ja ruokakerma. Anna kiehua hieman kasaan ja mausta haluamallasi tavalla. Itse laitoin mustapippuria myllystä,sekä n. 2tl dijon sinappia.
Näin helposti valmistuu kermakastike lihapullille
Juustokermaperunoihin laitoin:
2kg jauhoisia perunoita (rosamunda/punainen perunapussi)
2prk ruokakermaa
suolaa
mozzarella raastetta
1. Kuori perunat ja viipaloi ne.
2. Esikypsennä perunoita höyryttämällä niitä n. 10 minuuttia.
3. Kaada höyrytetyt perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan,mausta suolalla ja kaada kermat päälle.
4. Paista uunissa folion alla 200 asteessa n. tunti. Lisää loppuvaiheessa mozzarellaraaste perunoiden päälle ja anna olla vielä hetki uunissa.
Perunoista tulee parempia,mitä miedommalla lämmöllä niitä on aikaa haudutella uunissa,eli jos on aikaa,niin ne kannattaa paistaa n. 150 asteessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.