Saatiin kaverilta kanttarelleja ja suppilovahveroita, kun niitä ei kunnolla tahdo näiltä korkeuksilta löytää. Piti heti päästä herkuttelemaan sienimuhennoksella ja sen ympärille rakennettiin sitten päivän ruoka

Sienet paistettiin pannulla,lisättiin joukkoon sipulia ja voita, maustettiin suolalla, valkopippurilla ja rakuunalla, lisättiin kuohukermaa ja annettiin kiehua kasaan.

 

Lohkoperunoita varten lohkottiin jauhoisia perunoita kuorineen pellille.

 

 

Perunat voideltiin ennen uuniin laittoa kuvassa olevalla savunmakuisella kastikkeella.

 

 

Lohkoja paistettiin 225 asteessa uunissa n.30 minuuttia ja maustettiin suolalla.

 

Lisäksi paistoimme jauhelihapihvejä, joiden taikinaan tuli jauhelihan lisäksi sipulia, valkosipulin kynsiä, kananmunaa, korppujahoa,kuohukermaa, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Teimme aika löysähkön taikinan, jotta pihvit olisivat mehevämpiä. Taikina sai levätä kelmun alla huoneenlämmössä ennen paistamista vajaan tunnin. Pihvit paistoimme pannulla voissa.

 

 

Pieneksi lisukkeeksi teimme vielä vanhan-ajan hölskykurkkuja

Kurkku siivutettiin pakastusrasiaan, maustettiin ripauksella sokeria, ripauksella suolaa, sekä tillisilpulla ja päälle vielä liraus etikkaa. Tämän jälkeen rasiaa ravisteltiin voimakkaasti, jolloin kurkun neste irtoaa kurkuista ja laitettiin jääkaappiin maustumaan.

 

Tässä vielä kuva valmiista annoksesta. Tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon