Tehtiin näitä jo perjantaina yhdessä Jonin kanssa ja muut kuvista ovatkin perjantaisia, paitsi valmiit piirakat, jotka sain tänään kuvattua, ennenkun katosivat parempiin suihin..Perjantaina en ollut riittävän nopea

 

 

Valmista ensin puuro:

-Mittaa kattilaan 2dl vettä ja kiehauta. Lisää 2dl puuroriisiä ja anna kiehua muutama minuutti. Tämän jälkeen lisää litra maitoa ja anna kiehua n.35 minuuttia.Muista sekoitella usein, ettei pala pohjaan!  Mausta suolalla. Itse laitan suolaa hiukan enemmän,kuin laittaisin ihan puurona syötävään riisipuuroon.

-Anna puuron jäähtyä. Jos piirakoiden täyttövaiheessa näyttää, että puuro on liian paksua, lisää sekaan raaka kananmuna ja sekoita hyvin.

 

Kuoritaikinaan tulee:

3dl vehnäjauhoja

4,5dl ruisjauhoja

3dl vettä

suolaa

 

-Kaikki ainekset vaivataan tasaiseksi taikinaksi, taikina saa olla aika "tönkköä"

 

Itse fuskaan sen verran, että otan piirakkapohjat muotilla taikinalevystä, ikäänkuin olisin paistamassa pipareita Aito Karjalainen mummeli saisi varmaan sätkyn, mutta minulla ei kärsivällisyys riitä alkaa niitä yksitellen pulikalla kaulitsemaan

Taikina siis kaaviloidaan aivan ohueksi ja siitä sitten otetaan millä tahansa pyöreällä muotilla piirakkapohjia..

 

 

Tämän jälkeen pohjalle laitetaan n. ruokalusikallinen riisipuuroa, joka levitetään pohjan päälle ohueksi kerrokseksi. Rypytysvaiheesta en tajunnut ottaa kuvaa, mutta googlella löytyy aiheesta ihan video, josta itsekin aikoinaan hommaa opettelin ja opetteluahan se edelleen on, ei ole ihan helpointa hommaa heti alkuun, mutta harjoittelemalla oppii kokoajan

 

 

Piirakat paistetaan uunissa 225 asteessa,kunnes puuron pinta saa hiukan väriä, toisinsanoen siinä on jonkun sortin paistopinta..Itse tykkään jättää piirakat kuitenkin aika vaaleaksi puuropinnaltaan. Eli vahtia pitää, aikaa en osaa tarkkaan arvioida Monissa ohjeissa kehoitetaan paistamaan piirakat niin, että uuni on kuumimmalla mahdollisella..Tämäkin on testattu, eikä omasta mielestäni toiminut. Piirakat voidellaan heti uunista ottamisen jälkeen sulatetulla voilla ja laitetaan leivinliinan sisään pehmenemään.

Mielestäni ovat todella helppoja tehdä, edullisiakin ja aivan mielettömän hyviä