Eipä ole ennen tullut kokeiltua, en tiedä miksi, mutta hyvää tuli

Lasagneen tarvittiin:

-reilu paketillinen lasagnelevyjä (teimme 2 vuokaa)

Kanakastike:

-600g broilerin fileesuikaleita

-3 sipulia

-1prk tomaattimurskaa

-pari valkosipulin kynttä

-2dl ruokakermaa

-mausteita maun mukaan (itse laitoimme rakuunaa, timjamia,suolaa,currya, kasvisliemikuution ja n. ruokalusikallisen kanafondya)

-suurusteeksi vehnäjauhoja

-litran verran vettä

 

1. Ruskista broilerin suikaleet, lisää sipuli ja vehnäjauho ja anna paistua hetki.

2.Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes sakenee.

3. Lisää tomaattimurska ja mausteet

4. Lopuksi ruokakerma joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa,kun valmistat juustokastikkeen.

 

Juustokastike:

-4rkl voita

-8rkl vehnäjauhoja

-12dl maitoa

-pussillinen juustoraastetta

-mausteita maun mukaan (laitoimme suolaa ja valkopippuria, olisin laittanut myös paprikajauhetta, mutta se oli päässyt loppumaan)

 

1.Kiehauta voi ja jauhot kattilassa.

2.Ota kattila pois levyltä ja vispaa sekaan kylmä maito.

3. Laita kattila takaisin hellalle ja anna kiehahtaa kokoajan sekoittaen. Kastike on valmis,kun se sakenee.

4. Ota valmis kastike pois hellalta ja lisää mausteet, sekä juustoraaste. Sekoita niin kauan, että juusto on täysin sulanut joukkoon.

 

Ja sitten vaan kasaamaan koko komeutta lasagnevuokaan

Alimmaiseksi broilerkastiketta, siihen lasagnelevyt päälle ja sen jälkeen itse laitamme jokaiseen väliin kumpaakin kastiketta, paitsi päälimmäiseen kerrokseen, eli pinnalle laitamme pelkän juustokastikkeen.

Tälläkertaa laitoimme vielä mozzarellaa pintaan juustokastikkeen päälle

Uunin lämpö 175 astetta ja lasagne saa olla uunissa 40-50 minuuttia.Kannattaa tarkkailla, ettei pinta kuivu liikaa. Ja on hyvä muistaa myös se, että lasagnen pitää antaa vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua..Me emme malttaneet odottaa, joten ruoka ei näytä kuvissa ihan niin hyvältä,kun se voisi näyttää, mutta maku oli silti hyvä Tätä tehdään toistekin, varmaankin vähän eri versiona,kuten on tapana käydä tässä perheessä, että mikään ruoka ei ole kahta kertaa ihan samanlaista