Tämä on myös sellainen ruoka,joka meillä muuntuu joka kerta jollakin tapaa
Tälläkertaa tuli kahden juuston lasagnea
Kuvan laatu ei tälläkään kertaa ole paras mahdollinen..ruuan kuvaaminen on yllättävän haastavaa
Tarvitset tietenkin lasagnelevyjä. Ne olisi ihana tehdä itse,mutta emme omista minkäänlaista yleiskonetta,joten emme ole uskaltaneet vielä käsin niitä koittaa tehdä
Jauhelihakastikkeeseen laitettiin:
800g naudan paistijauhelihaa
3 sipulia
n.400g tomaattimurskaa
2dl vettä
vajaa purkillinen ruokakermaa (muutama lapsistamme inhoaa tomaattimurskaa,joten kokeilin kermalla miedontaa makua ja onnistuinkin)
mustapippuria
valkosipulia
paprikajauhetta
lihaliemikuutio
ja maistamisen jälkeen lorautin vielä vähän ketsuppia joukkoon,siitä kaikki lapsemme pitävät
1.Kuori ja silppua sipulit.
2.Ruskista jauheliha. Kun alkaa olla lähes valmista,lisää pannulle sipulit.
3.Lisää mausteet,tomaattimurska,vesi,sekä kerma.
4.Anna hautua miedola lämmöllä sen aikaa,kun teet juustokastikkeen.
Juustokastikkeeseen tuli:
4rkl margariinia
8rkl durum vehnäjauhoa (uohdin ostaa tavallista,mutta hyvin toimi tuokin)
12dl kulutusmaitoa (itse sanon: punaista maitoa)
n.2dl emmentalraastetta
n.2-3dl mozzarellaraastetta
valkopippuria
paprikajauhetta
ripaus suolaa tarvittaessa.
1.Sulata margariini kattilassa.
2.Lisää jauhot rasvan sekaan ja kiehauta ne.
3.Ota kattila pois liedeltä ja lisää maito joukkoon kokoajan sekoittaen.
4.Laita kattila takaisin levylle,miedolle lämmölle ja anna kiehahtaa,kokoajan edelleen sekoittaen,kunnes kastike paksuuntuu,eli suurustuu.
5.Ota kastike pois liedeltä,lisää mausteet,sekä juusto.Sekoita,kunnes juusto on kokonaan sulanut.
Lasagnen kokoaminen:
Voitele lasagnevuoka (tästä määrästä tuli 2 vuokaa)
Laita alimmaiseksi vuokaan juustokastiketta,sen jälkeen lasagnelevyjä,jonka jälkeen jauhelihakastiketta ja taas lasagnelevyjä. Jatka samaan tapaan kastikkeita vuorotellen,kunnes vuoka on lähes täysi.
Päälimmäiseksi vielä ohut kerros juustokastiketta ja pinnalle reilusti mozzarellaraastetta.
Paista 175 asteessa n.30-40 min.
Nauti esimerkiksi porkkanaraasteen ja appelsiinin palojen kanssa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.