Tämän kastikkeen tekotapa muuntuu meillä lähes joka kerta jollakin tapaa,mutta nyt tehtiin näin:

500g spagettia (yleensä käytämme nauhapastaa,mutta sitä ei nyt ollut kaapissa)

Keittämiseen vettä ja suolaa Silmänisku


Kastikkeeseen:

2 pkt pekonia

1 iso sipuli

n. 1/2 pikkusisko juustosta

n.1 rkl tomaatti pyreetä

2 ruokakermaa

1 ranskankerma

(muistutan jälleen,että meitä on iso perhe,joten määrät ovat sen mukaisia Nauru)

paprikajauhetta,

mustapippuria myllystä,

basilikaa(tällä kertaa kuivattua)

ja ripaus chiliä potkua antamaan.


  • Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi-tämä onnistuu helpoiten melkeimpä ruuanlaittoon tarkoitetuilla saksilla. Laita pekoni paistumaan kuumaanpannuun ja kuori+silppua sipuli. Kun pekoni on paistunut jonkun aikaa,lisää sipulisilppu pannulle. Paista,kunnes sipuli on kuullottunut.
  • Lisää kermat,ranskankerma+mausteet ja anna hautua niin kauan,kun spagetti on kypsää. (itse laitamme yleensä tässä vaiheessa vasta spagetin/pastan kiehumaan)
  • Kun pasta on kypsää,valuta vesi pois ja sekoita kastike pastan joukkoon. Anna "tekeytyä" hetki kannen alla.

Kokoa annokset lautasille,riko päälle raaka kananmuna,sekä raasta tuoretta parmesaania Silmänisku

Taivaallisen hyvää!! Ja hyvää oli tälläkin kerralla,vaikka meiltä puuttui myös tuore parmesan-ei ollut,kun sitä valmista kuivaa "rouhetta",koska päätettiin vähän niinkuin päähänpistona tätä ruokaa tehdä.