Perjantain kunniaksi teimme sipsejä itse.
Sipseihin tarvitaan:
kiinteitä perunoita
rypsiöljyä
suolaa
1. Pese perunat huolellisesti ja siivuta juustohöylällä ohuiksi.
2. Kuumenna öljy,koita paahtoleivän palalla,milloin öljy on riittävän kuumaa. Kun leipäpala ruskistuu n. 30-60 sekunnissa, öljy on sopivaa.
3. Nostele perunanviipaleita öljyyn vähän kerrallaan. Kun hiemat ruskistuvat reunoilta,alkavat olla valmiita.
4. Nosta perunanviipaleet talouspaperin päälle valumaan ja suolaa ne hieman jäähtyneenä.
Tässä kuvia vaiha vaiheelta:
Öljy kuumenemassa. Muista varata kansi viereen varmuuden vuoksi!
Ensimmäinen satsi paistumassa.
Ja siinä ensimmäinen satsi valmiina.
Oli älyttömän hyviä. Kaiken lisäksi suolan määrän voi päättää itse,joten näistä saa vähäsuolaisia helposti
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.