Perjantain kunniaksi teimme sipsejä itse.

Sipseihin tarvitaan:

kiinteitä perunoita

rypsiöljyä

suolaa

 

1. Pese perunat huolellisesti ja siivuta juustohöylällä ohuiksi.

2. Kuumenna öljy,koita paahtoleivän palalla,milloin öljy on riittävän kuumaa. Kun leipäpala ruskistuu n. 30-60 sekunnissa, öljy on sopivaa.

 

3. Nostele perunanviipaleita öljyyn vähän kerrallaan. Kun hiemat ruskistuvat reunoilta,alkavat olla valmiita.

4. Nosta perunanviipaleet talouspaperin päälle valumaan ja suolaa ne hieman jäähtyneenä.

 

Tässä kuvia vaiha vaiheelta:

 

1243143070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Öljy kuumenemassa. Muista varata kansi viereen varmuuden vuoksi!

 

 

 

1243143161_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäinen satsi paistumassa.

 

 

1243143308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja siinä ensimmäinen satsi valmiina.

 

 

Oli älyttömän hyviä. Kaiken lisäksi suolan määrän voi päättää itse,joten näistä saa vähäsuolaisia helposti Nauru