Ohje on yhteishyvän ruokamaailman sivuilta:
Tarvitset tavallisen pullataikinan,jossa maitoa 5dl Ennen taikinan tekoa kannattaa tehdä vanilijakiisseli, koska sen täytyy jäähtyä. Tarvitset myös voita tai margariinia, sekä sokeria pullien täytteeseen, sekä kananmunaa pullien voiteluun. Jos haluat koristella pullat, tarvitset myös tomusokeria
Kiisseliin tarvitset:
7dl maitoa
5rkl perunajauhoja
1 kananmuna
0,5dl sokeria
1rkl vanilijasokeria
(keltaista elintarvikeväriä) tätä en itse laittanut
1. Sekoita kattilassa muut aineet, paitsi vanilijasokeri. Keitä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.
2. Mausta vanilijasokerilla ja anna jäähtyä.
Pullien täyttäminen:
1. Jaa taikina kahteen osaan, kauli palat levyiksi.
2. Levitä pehmeää rasvaa levyille ja ripottele sokeria päälle (kuten korvapuusteissa)
3. Taita kumpikin levy kaksinkerroin ja leikkaa levyistä ohuita nauhoja.
4.Pyöritä nauhat kierteelle ja kääri rullaksi. Kohota pellillä.
5. Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat kananmunalla ja täytä kolo vanilijakiisselillä.
6. Paista 225 asteessa n. 10-12 min.
Koristele jäähtyneet pullat tomusokerikuorrutteella:
2dl tomusokeria
2rkl vettä/ mehua (käytin sitruunanmehua)
Kuvan laatu ei ole paras mahdollinen,mutta ehkä siitä saa kuitenkin selvää
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.