Todella harvoin tulee tehtyä leipää itse,vaikka se on helppoa ja edullista.

Nyt tehtiin kuitenkin ihanaa ja helppoa maalaisleipää.Nauru

Leivistä tulee todella kauniita korikuvion ansiosta Silmänisku

 

Taikinaan tarvitset:

25g hiivaa

5dl vettä

2rkl öljyä

1 1/2tl suolaa

12-13dl erikoisvehnäjauhoja

 

1. Murenna hiiva kulhoon.

2. Lämmitä vesi ja öljy kädenlämpöiseksi ja lisää tilkka lientä hiivan päälle. Sekoita,kunnes hiiva liukenee ja lisää loppu neste.

3. Sekoita suola taikinaan ja niin paljon jauhoja,että saat kimmoisan taikinan,joka alkaa irrota kulhon reunoista.

4. Kohota liinan alla n. tunti.

5.Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sen joukkoon jauhoja tarpeen mukaan.

6. Jaa taikina kahtia ja kohota se useammassa pienessä korissa sen mukaan,millaisia koreja omistat.

7. Jauhota korit. Leivo taikinasta korien muotoiset limput ja laita ne koreihin.

8. Peitä korit hyvin liinalla ja kohota leipiä vielä n. 30min.

9. Laita uunin pohjalle pelti,joka on puolillaan vettä ja kuumenna uuni 250 asteeseen.

10. Kumoa leivät koreista pellille,leivinpaperin päälle.

11. Paista leipiä uunin alatasossa 250 asteessa 10 minuutin ajan. Alenna lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 30 min.

12. Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa,jotta pinnasta tulee rapea.

 

Leipä maistuu parhaimmalta juuri paistettuna,mutta säilyy muutaman päivän muovipussissa Nauru