Leivonta innostus on huipussaan uuden yleiskoneen ansiosta
Oli tarkoitus tehdä muffinsseja, mutta kuinka ollakkaan, eihän meillä ollutkaan vuokia, joten jauhotin kakkuvuoan ja paistoin taikinan siinä
Hyvin onnistui ja kakku oli todella mehevä ja hyvänmakuinen
Taikinaan tarvitaan:
1 appelsiinin kuori+mehu
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g voita tai margariinia
2,75dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori, sekä purista mehu.
2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat+sokeri vaahdoksi.
3. Lisää jäähtynyt rasva muna-sokerivaahtoon.
4. Sekoita keskenään kuivat aineet, sekä appelsiinin kuori.
5. Lisää taikinaan vuorotellen appelssiinimehua ja kuivia aineita. Säästä appelsiinimehua 1rkl kuorrutusta varten.
6. Paista uunin alatasolla 175-200 asteessa, kunnes on kypsä. En katsonut aikaa, vaan kokeilin kypsyyden puutikulla. Kun taikinaa ei jää tikkuun, kakku on valmis.
Anna kakun jäähtyä rauhassa ja valmista sen jälkeen kuorrutus:
1,5dl tomusokeria
1rkl appelsiinimehua
Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Anna jähmettyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.