Risotto on myös sellainen ruoka,joka meillä muuntuu joka kerta sen mukaan,mitä kaapissa on Nauru Mutta sehän onkin italialaisten pyttipannu Silmänisku

Tällä kertaa onnistui kyllä niin hyvin,että ikinä en ole näin hyvää risottoa ennen syönyt Kieli ulkona

 

Risottoon tarvitset:

2l vettä

2-3 kanaliemikuutiota

 

öljyä

 

600g broilerin filesuikaleita (meillä oli mandariini marinoituja)

1 sipuli

1 punasipuli

 

6dl puuroriisiä

currya

paprikajauhetta

chiliä

herne-maissi-paprikaa

rasiallinen valkosipuli sulatejuustoa (pirkka)

 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kanaliemikuutiot, pidä liemi levyllä,lähes kiehuvana.

2. Kuori ja silppua sipulit.

3. Kuumenna toisessa kattilassa öljyä ja lisää sipulit kuullottumaan,lisää myös curry,sekä muut mausteet.

4. Kun sipuli alkaa pehmenemään,lisää kattilaan myös riisit. Sekoita kokoajan,ettei riisi pääse ruskistumaan.

5. Kun riisi alkaa näyttää "läpikuultavalta",lisää joukkoon kauhallinen,tai pari kanalientä ja sekoittele tiuhaan,jotta ei pala pohjaan ja saostuu paremmin.

6. Jatka kanaliemen lisäämistä vähitellen,kauhallinen tai pari aina,kun neste on imeytynyt riisiin. Ruskista broilerit pannulla.

7. Kun olet lisännyt kaikki kanaliemet jatka sekoittelua,kunnes risotto alkaa näyttää "puuromaiselta",eli suurin osa nesteestä on imeytynyt ja jäljelle jäävä neste on saostunut paksummaksi. Lisää joukkoon herne-maissi-paprika ja broilerit.

8. Ota valmis risotto pois hellalta ja sekoittele joukkoon sulatejuusto.

9. Anna tekeytyä n. 10 minuuttia ja nauti Nauru

 

Tarjosimme lisänä itse tehtyä valkosipulipatonkia,mutta patongista ei nyt ole kuvaa Nauru