Ohje on Pirkan ruoka-lehdestä,itse tuunasimme sen verran,että pohjan teimme digestive kekseistä ja koristelimme eri tavalla,kun ohjeessa Nauru

Lehdessä otsikkona on "Appelsiini-tuorejuustotorttu,mutta silti ohjeessa puhutaan kokoajan kakusta Nauru Jokainen päättäköön siis itse,onko tämä nyt sitten kakku,vai torttu Silmänisku

Mutta tässä siis alkuperäinen ohjeSilmänisku

Pohja:

175g Pirkka Daniela keksejä

50g oivariinia (laitoimme siis 200g digestive keksejä ja n.75g margariinia)

1tl appelsiininkuoriraastetta

 

Täyte:

4 liivatelehteä

1tlk (2,5dl) vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

1rs(200g) Viola appelsiinituorejuustoa

1prk(200g) Bulgarian jogurttia

1dl sokeria

1tl vaniliinisokeria (käytimme vanilijasokeria)

1tl appelsiininkuoriraastetta

3rkl appelsiininmehua

 

Koristeeksi:

1-2 isoa appelsiinia

pääsiäsirakeita (pursotin suklaasta koristeen ja lisäsin muutaman suklaamunan)

 

1. Kiinnitä irtovuoan (halkaisija 24cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa (itse hienonsimme käsin) ja sulata rasva. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu.

2. Sekoita keksimurut,rasva ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vanilijakastike.

4. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti,sokeri,vanilijasokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita varovasti käännellen joukkoon myös vanilijavaahto.

5. Kuumenna appellsiininmehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos hieman jäähtyneenä,ohuena nauhana juusto-jogurtti seoksen joukkoon huolellisesti sekoittaen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia,mielellään yön yli.

7. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta appelsiinilohkoilla ja pääsiäisrakeilla.

 

 

Hyvää pääsiäistä kaikille!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nauru

 

1238918586_img-d41d8cd98f00b204e9800998e