'

 

Hyydykkeeseen tarvitaan:

200g katkarapuja

4 keitettyä kananmunaa

pala purjoa

4prk smetanaa

nippu silputtua tilliä

sitruunapippuria

suolaa

4 liivatelehteä

4rkl sitruunanmehua

 

Koristeeksi tilliä, sitruunaa ja muutama katkarapu.

Ohjeesta tulee 4 kuvassa olevaa pikku hyydykettä.

 

1. Silppua tilli, purjo ja kananmunat.

2. Sekoita smetanaan kaikki muu, paitsi sitruunanmehu ja liivatteet.

3. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia, purista vesi pois.

4. Kuumenna sitruunanmehu kuumaksi esim. mikrossa ja liuota liivatteet mehuun. Lisää smetanan joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

5. Vuoraa astia kelmulla ja kaada hyydykemassa astiaan.

6. Anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.

7. Kumoa tarjolle ja koristele.

 

Tajuttoman ihanaa hyydykettä