Pitkästä aikaa keiteltiin kunnon lihasoppaa Nauru

Tämä ruoka vaatii aikaa,mutta on sen arvoista Silmänisku

Keittoon laitettiin:

n.900g naudan keittolihaa (ei ollut luullista kaupassa,piti tyytyä luuttomaan)

vettä n. 2 litraa

14 isoa perunaa

2 porkkanaa

pala lanttua

pätkä purjoa

pala palsternakkaa

pala selleriä

nippu persiljaa

maustepippureita

4 laakerinlehteä

suolaa

 

1. Huuhdo liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan kylmään veteen. Keitä miedolla lämmöllä n. 3-4 tuntia. Kuori pintaan noussut vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.

2. Kun liha on kiehunut kypsäksi,nosta se leikkuulaudalle jäähtymään hetkeksi. Kuori ja paloittele perunat,sekä juurekset. Jätä liemi vielä kattilaan.

3. Ota toinen kattila ja kuullota perunoita ja juureksia  hetki voissa. Siivilöi lihan keittämisestä syntynyt limemi joukkoon.

4. Keitä,kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Lisää persilja ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

 

Aivan mielettömän hyvää näin helle päivänäkin näkkileivän ja juuston kera. Lisänä kylmää maitoa Nauru

 

1243790578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e