Pitkästä aikaa keiteltiin kunnon lihasoppaa
Tämä ruoka vaatii aikaa,mutta on sen arvoista
Keittoon laitettiin:
n.900g naudan keittolihaa (ei ollut luullista kaupassa,piti tyytyä luuttomaan)
vettä n. 2 litraa
14 isoa perunaa
2 porkkanaa
pala lanttua
pätkä purjoa
pala palsternakkaa
pala selleriä
nippu persiljaa
maustepippureita
4 laakerinlehteä
suolaa
1. Huuhdo liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan kylmään veteen. Keitä miedolla lämmöllä n. 3-4 tuntia. Kuori pintaan noussut vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla.
2. Kun liha on kiehunut kypsäksi,nosta se leikkuulaudalle jäähtymään hetkeksi. Kuori ja paloittele perunat,sekä juurekset. Jätä liemi vielä kattilaan.
3. Ota toinen kattila ja kuullota perunoita ja juureksia hetki voissa. Siivilöi lihan keittämisestä syntynyt limemi joukkoon.
4. Keitä,kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Lisää persilja ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Aivan mielettömän hyvää näin helle päivänäkin näkkileivän ja juuston kera. Lisänä kylmää maitoa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.