Tämä on edullista ja helppoa arkiruokaa ja maistuu etenkin lapsille todella hyvin Nauru

Tarvitset:

2kg jauhoisia perunoita (punainen pussi/rosamunda)

n.7dl kulutusmaitoa

2 kananmunaa

2 sipulia

800g jauhelihaa (laitoimme tälläkertaa naudan jauhelihaa)

suolaa

valkopippuria

paprikajauhetta

valkosipulia

 

1.Laita perunat kiehumaan (itse keitämme ne kuorineen)

2.Kuori ja silppua sipuli,kuullota se pannulla.

3.Ruskista jauheliha ja sekoita kuullotetut siplit joukkoon.

4.Kun perunat ovat kypsiä,kuori ne,mikäli keitit kuorineenNauru

5.Murskaa perunoita hieman survimella,lisää halutessasi nokare voita.

6.Kuumenna maito kiehuvaksi.

7.Riko kananmunat perunoiden joukkoon ja lisää kiehuvaa maitoa sekaan,vatkaten sähkövatkaimella (muussi ei mene "liisteriksi",kun joukossa on kananmunaa),muussi saa tähän ruokaan olla löysähköä.

8.Lisää mausteet ja jauheliha-sipuli seos,sekoita hyvin. Tarkista maku. Huom.  Peruna "imee" aika paljon mausteita.

9.Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.

10. Paista 200 asteisessa uunissa n.30-40 minuuttia,kunnes pinta on kauniin ruskea.

Helppoa,hyvää ja edullista Silmänisku

 

 

korppujauhoja

ripaus chiliä