Tämä on edullista ja helppoa arkiruokaa ja maistuu etenkin lapsille todella hyvin
Tarvitset:
2kg jauhoisia perunoita (punainen pussi/rosamunda)
n.7dl kulutusmaitoa
2 kananmunaa
2 sipulia
800g jauhelihaa (laitoimme tälläkertaa naudan jauhelihaa)
suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
valkosipulia
1.Laita perunat kiehumaan (itse keitämme ne kuorineen)
2.Kuori ja silppua sipuli,kuullota se pannulla.
3.Ruskista jauheliha ja sekoita kuullotetut siplit joukkoon.
4.Kun perunat ovat kypsiä,kuori ne,mikäli keitit kuorineen
5.Murskaa perunoita hieman survimella,lisää halutessasi nokare voita.
6.Kuumenna maito kiehuvaksi.
7.Riko kananmunat perunoiden joukkoon ja lisää kiehuvaa maitoa sekaan,vatkaten sähkövatkaimella (muussi ei mene "liisteriksi",kun joukossa on kananmunaa),muussi saa tähän ruokaan olla löysähköä.
8.Lisää mausteet ja jauheliha-sipuli seos,sekoita hyvin. Tarkista maku. Huom. Peruna "imee" aika paljon mausteita.
9.Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
10. Paista 200 asteisessa uunissa n.30-40 minuuttia,kunnes pinta on kauniin ruskea.
Helppoa,hyvää ja edullista
korppujauhoja
ripaus chiliä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.