Mikillä on ihme kausi meneillään- perunamuussia tekee mieli joka päivä
Lisäke oli siis itsestäänselvyys,mutta muussille piti kehittää kaveri. Niinpä teimme juustoisia jauhelihapihvejä,jotka saivat pekonivyön ympärilleen. Lapsista kaikki eivät pekonista pidä,joten heille paistettiin samasta taikinasta lihapullia pannulla voissa. Lihapullista jäikin oiva pohja pannulle kastikkeen tekoa varten:vähän vehnäjauhoja,mausteita,vettä ja kermaa
Lisänä siis perunamuussia,sekä perus vihersalaattia salaattijuustolla,sekä oliiveilla höystettynä
Teimme pihvejä niin reilusti,että niistä riittää huomisellekin
Pihveihin tarvitset:
1200g nautasikajauhelihaa
n.2,2dl korppujauhoja
2dl ruokakermaa+1dl vettä
2 suurehkoa sipulia
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
1pss juustoraastetta
2pkt pekonia (pirkka - 9 siivua/pkt)
1. Mittaa neste kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä hieman pannulla ja jätä jäähtymään.
3. Sekoita korppujauhoihin mausteet,kananmunat,jäähtynyt sipuli,juustoraaste,sekä jauheliha.
4. Anna taikinan levätä hetki (15-30 min.) jääkaapissa.
Tällä välin voi valmistella lisukkeet-kuoria perunat ja laittaa kiehumaan tms..
5. Muotoile jauhelihataikinasta pihvejä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Kiedo pekonin siivu jokaisen pihvin ympärille.
7. Paista 175-200 asteessa n. 30-40 minuuttia, pihvejen koosta riippuen.
Jälleen kerran suhteellisen helppo,edullinen ja erittäin maistuva ruoka
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.