Mikillä on ihme kausi meneillään- perunamuussia tekee mieli joka päivä

Lisäke oli siis itsestäänselvyys,mutta muussille piti kehittää kaveri. Niinpä teimme juustoisia jauhelihapihvejä,jotka saivat pekonivyön ympärilleen. Lapsista kaikki eivät pekonista pidä,joten heille paistettiin samasta taikinasta lihapullia pannulla voissa. Lihapullista jäikin oiva pohja pannulle kastikkeen tekoa varten:vähän vehnäjauhoja,mausteita,vettä ja kermaa

Lisänä siis perunamuussia,sekä perus vihersalaattia salaattijuustolla,sekä oliiveilla höystettynä

Teimme pihvejä niin reilusti,että niistä riittää huomisellekin

 

Pihveihin tarvitset:

1200g nautasikajauhelihaa

n.2,2dl korppujauhoja

2dl ruokakermaa+1dl vettä

2 suurehkoa sipulia

3 kananmunaa

suolaa

pippuria

paprikajauhetta

valkosipulijauhetta

1pss juustoraastetta

2pkt pekonia (pirkka - 9 siivua/pkt)

 

1. Mittaa neste kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot turpoamaan.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä hieman pannulla ja jätä jäähtymään.

3. Sekoita korppujauhoihin mausteet,kananmunat,jäähtynyt sipuli,juustoraaste,sekä jauheliha.

4. Anna taikinan levätä hetki (15-30 min.) jääkaapissa.

Tällä välin voi valmistella lisukkeet-kuoria perunat ja laittaa kiehumaan tms..

 

5. Muotoile jauhelihataikinasta pihvejä ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.

6. Kiedo pekonin siivu jokaisen pihvin ympärille.

7. Paista 175-200 asteessa n. 30-40 minuuttia, pihvejen koosta riippuen.

 

Jälleen kerran suhteellisen helppo,edullinen ja erittäin maistuva ruoka