Tehtiin ihania lihapiirakoita perjantain kunniaksi
Taikinaan tarvitset:
1/2l maitoa
1 hiivan
1tl suolaa
n.12dl vehnäjauhoja
100g pehmeää voita tai margariinia.
1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2.Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan.
3.Lisää pehmeä rasva.
4.Anna taikinan kohota sen aikaa,kun valmistat täytteen.
Täytteeseen tarvitset:
2dl puuroriisiä
vettä
lihaliemikuutio
400g jauhelihaa
2 sipulia
3-4 keitettyä kananmunaa
mausteita maun mukaan
paistamiseen öljyä.
1.Keitä puuroriisiä pakkauksen ohjeen mukaan lihaliemessä n. 20min.
2.Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon myös silputtu sipuli ruskistumaan.
3.Hienonna keitetyt kananmunat haarukalla.
4.Sekoita kananmunat,riisi ja jauheliha-sipuliseos keskenään.
5.Mausta esim. suolalla,mustapippurila ja valkosipulilla.
Piirakoiden kokoaminen:
1.Kauli kohonneesta taikinasta ohut levy,vähän,kuin tekisit korvapuusteja ja ota pyöreällä (n.15cm halkaisija) muovisella kipolla taikinasta pyöreitä paloja.
2.Laita jokaisen taikinalevyn päälle täytettä reilu ruokalusikallinen ja nipistä reunat kiinni huolellisesti.
3.Kuumenna öljy padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa.
Rasva on sopivaa,kun palanen paahtoleipää ruskistuu siinä n. puolessa minuutissa.
4.Laita lihapiirakoita 2 kerrallaan paistumaan öljyyn. Varo,ettei rasva roisku käsillesi-se on kuumaa!!
5.Kun toinen puoli on kauniin ruskea,käännä varoen ja paista toiseltakin puolelta.
6.Nosta reikäkauhalla tms. talouspaperin päälle valumaan.
Ja valmiina lihapiirakka pino näytti tältä:
Aivan mielettömän hyvän makuisia
Hommaa vähän enemmän,kun esim. pullan teossa,mutta ovat vaivan arvoisia
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.