Sunnuntaisin ei huvita aina keittiössä hikoilla,niin paljon kun kokkaamisesta tykkäämmekin
Tämä uunilohi perunoineen tulee uunissa itsestään,pienten esivalmisteluiden jälkeen.
Tarvitset:
Lohifileen
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
perunasipulisekoitusta
2 ruokakermaa
1. Kuivaa lohi huolellisesti talouspaperiin,ota ruodot pois ja leikkaa mahdolliset rasvat pois.
2. Hiero kalan pintaan suolaa,sitruunapippuria ja ripottele lopuksi tilliä (käytimme kuivattua).
3. Voitele uunivuoka ja kaada perunasipulisekoitus vuokaan,lisää kermat ja mausta suolalla.
4. Laita lohi perunoiden päälle,nahka ylöspäin.
5. Koko komeus uuniin 175 asteeseen n. tunniksi,eli kunnes perunat ovat kypsiä.
6. Nosta vuoka pois uunista ja poista lohesta nahka.
Ja ei muuta,kun syömään!! On herkkua!!
Lisäksi teimme kalalle vielä kylmän kermaviilikastikkeen,johon tuli:
1prk kermaviiliä
n.2rkl dijon sinappia
n.3rkl sitruunamehua
2tl juoksevaa hunajaa
reilusti tilliä
ripaus suolaa ja sitruunapippuria
Kaikki ainekset sekoitetaan ja kastikkeen annetaan maustua jääkaapissa vähintään 30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.