Sunnuntaisin ei huvita aina keittiössä hikoilla,niin paljon kun kokkaamisesta tykkäämmekin Nauru

Tämä uunilohi perunoineen tulee uunissa itsestään,pienten esivalmisteluiden jälkeen.

 

Tarvitset:

Lohifileen

suolaa

sitruunapippuria

tilliä

perunasipulisekoitusta

2 ruokakermaa

 

1. Kuivaa lohi huolellisesti talouspaperiin,ota ruodot pois ja leikkaa mahdolliset rasvat pois.

2. Hiero kalan pintaan suolaa,sitruunapippuria ja ripottele lopuksi tilliä (käytimme kuivattua).

3. Voitele uunivuoka ja kaada perunasipulisekoitus vuokaan,lisää kermat ja mausta suolalla.

4. Laita lohi perunoiden päälle,nahka ylöspäin.

5. Koko komeus uuniin 175 asteeseen  n. tunniksi,eli kunnes perunat ovat kypsiä.

6. Nosta vuoka pois uunista ja poista lohesta nahka.

 

Ja ei muuta,kun syömään!! On herkkua!!Silmänisku

 

Lisäksi teimme kalalle vielä kylmän kermaviilikastikkeen,johon tuli:

1prk kermaviiliä

n.2rkl dijon sinappia

n.3rkl sitruunamehua

2tl juoksevaa hunajaa

reilusti tilliä

ripaus suolaa ja sitruunapippuria

 

Kaikki ainekset sekoitetaan ja kastikkeen annetaan maustua jääkaapissa vähintään 30 min.