Lauantaina syötiin tätä koko perheen suosikkia Nauru

Lihamurekkeeseen tarvittiin:

1400g sika-nautajauhelihaa

3dl korppujauhoja

4dl vettä

4kananmunaa

iso sipuli

4valkosipulin kynttä

mustapippuria

suolaa

ripaus chiliä

Täytteeseen:

2pss herne-maissi-paprikaa

400g raejuustoa

  • Korppujauhot sekoitetaan turpoamaan veteen ja sillä aikaa kuoritaan ja silputaan sipuli ja valkosipuli.
  • Sitten sekoitetaan jauheliha,mausteet ja munat hyvin korppujauhoihin ja laitetaan taikina hetkeksi kylmään "lepäämään".
  • Sulata herne-maissi-paprikat ja valuta raejuusto siivilässä,muuten päästää nestettä paiston aikana.
  • Kun taikina on ollut jääkaapissa vähintään 30 min. se painellaan levyksi ja keskelle laitetaan täytteet,minkä jälkeen mureke rullataan kiinni . Kannattaa hiukan valella pötköä kostutetuilla käsillä,jotta se menee kunnolla kiinni,eikä aukea uunissa. ( Itse paistamme murekkeen uuniritilän päällä,johon laitamme murekkeen pohjan kokoisen leivinpaperin palan ja ritilän alle uunipellin keräämään nestettä,jota valuu suhteellisen reilusti paiston aikana.. )
  • Mureketta paistetaan 200 asteessa n. tunnin verran.

Teimme reilun kokoisen murekkeen,joten puolikas jäi vielä pakastettavaksi kiireistä päivää varten Silmänisku


Perunamuussi:

Aina,kun on aikaa tehdä kunnon muussi,niin keitämme perunat kuorineen ja kuorimme vasta kypsänä. Jostakin syystä muussista tulee näin paljon parempi Nauru

Muussiin tarvittiin

2kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)

n. 5dl kuumennettua punaista maitoa

nokare voita

suolaa

  • Kypsäksi keitetyt perunat kuoritaan ja hienonnetaan perunansurvimella.
  • Maitoa lisätään vähitellen,jotta muussista saadaan halutun paksuista.
  • Joukkoon lisätään nokare voita,sekä suolaa maun mukaan.

Herkkusienikastike:

Tämä on yleensä Jonin heiniä,Miki harvemmin saa sienistä mitään tehdä,koska se on vaan muodostunut Jonin hommaksi Nauru

Kastikkeeseen tarvittiin:

400g herkkusieniä

iso sipuli

4dl kuohukermaa

suolaa

valkopippuria

  • Sienet ja sipuli pilkotaan,pannu kuumennetaan. Pannulle nokare voita.
  • Sieniä ja sipulia paistetaan n. viitisen minuuttia,jonka jälkeen lisätään pannulle kermat,lasketaan lämpöä ja annetaan rauhassa hautua ja kiehua kasaan.


Lisukkeena meillä oli vielä kaupan valmista punajuurisalaattia. Oli oikein maittava lauantai-ateria Nauru

Huomauttaisin vielä kuvasta sen verran,että punajuurisalaatti oli laitettu lautaselle jotenkin hassusti ja yhdestä kohdasta kuvassa paistaa lautanen läpi Nauru Salaatin päällä ei siis ole mitään valkoista ylimääräistä kökköä,vaan se on yksinkertaisesti lautanen,joka näkyy salaatin välistä Silmänisku