Lauantaina syötiin tätä koko perheen suosikkia
Lihamurekkeeseen tarvittiin:
1400g sika-nautajauhelihaa
3dl korppujauhoja
4dl vettä
4kananmunaa
iso sipuli
4valkosipulin kynttä
mustapippuria
suolaa
ripaus chiliä
Täytteeseen:
2pss herne-maissi-paprikaa
400g raejuustoa
- Korppujauhot sekoitetaan turpoamaan veteen ja sillä aikaa kuoritaan ja silputaan sipuli ja valkosipuli.
- Sitten sekoitetaan jauheliha,mausteet ja munat hyvin korppujauhoihin ja laitetaan taikina hetkeksi kylmään "lepäämään".
- Sulata herne-maissi-paprikat ja valuta raejuusto siivilässä,muuten päästää nestettä paiston aikana.
- Kun taikina on ollut jääkaapissa vähintään 30 min. se painellaan levyksi ja keskelle laitetaan täytteet,minkä jälkeen mureke rullataan kiinni . Kannattaa hiukan valella pötköä kostutetuilla käsillä,jotta se menee kunnolla kiinni,eikä aukea uunissa. ( Itse paistamme murekkeen uuniritilän päällä,johon laitamme murekkeen pohjan kokoisen leivinpaperin palan ja ritilän alle uunipellin keräämään nestettä,jota valuu suhteellisen reilusti paiston aikana.. )
- Mureketta paistetaan 200 asteessa n. tunnin verran.
Teimme reilun kokoisen murekkeen,joten puolikas jäi vielä pakastettavaksi kiireistä päivää varten
Perunamuussi:
Aina,kun on aikaa tehdä kunnon muussi,niin keitämme perunat kuorineen ja kuorimme vasta kypsänä. Jostakin syystä muussista tulee näin paljon parempi
Muussiin tarvittiin
2kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
n. 5dl kuumennettua punaista maitoa
nokare voita
suolaa
- Kypsäksi keitetyt perunat kuoritaan ja hienonnetaan perunansurvimella.
- Maitoa lisätään vähitellen,jotta muussista saadaan halutun paksuista.
- Joukkoon lisätään nokare voita,sekä suolaa maun mukaan.
Herkkusienikastike:
Tämä on yleensä Jonin heiniä,Miki harvemmin saa sienistä mitään tehdä,koska se on vaan muodostunut Jonin hommaksi
Kastikkeeseen tarvittiin:
400g herkkusieniä
iso sipuli
4dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
- Sienet ja sipuli pilkotaan,pannu kuumennetaan. Pannulle nokare voita.
- Sieniä ja sipulia paistetaan n. viitisen minuuttia,jonka jälkeen lisätään pannulle kermat,lasketaan lämpöä ja annetaan rauhassa hautua ja kiehua kasaan.
Lisukkeena meillä oli vielä kaupan valmista punajuurisalaattia. Oli oikein maittava lauantai-ateria
Huomauttaisin vielä kuvasta sen verran,että punajuurisalaatti oli laitettu lautaselle jotenkin hassusti ja yhdestä kohdasta kuvassa paistaa lautanen läpi Salaatin päällä ei siis ole mitään valkoista ylimääräistä kökköä,vaan se on yksinkertaisesti lautanen,joka näkyy salaatin välistä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.