Tiesitkös,miten helppoa ja edullista on valmistaa viiliä itse?
Me teemme sitä ajoittain,koska meillä pidetään viilistä
Tarvitset vain litran kulutusmaitoa ja purkillisen viiliä,itse käytämme punaista viiliä.
Luulen,että onnistuisi myös kevytmaidosta ja sinisestä viilistä
Viili vatkataan maidon joukkoon,astia peitetään esim. kelmulla ja pidetään huoneenlämmössä 12-24 tuntia,kunnes seos on "jähmettynyt",jolloin se siirretään kylmään.
Jäähdyttyään se on valmista syötäväksi
Tästä omatekoisesta viilistä,saa juuren seuraavaan satsiin,eli seuraavalla kerralla tarvitset vain litran maitoa
Voit valmistaa viilin myös annoskuppeihin,jos tahdot,mutta itse tykkäämme,että isossa astiassa on helpompaa
Kuvaa en viitsi laittaa,koska kaikki tietävät,miltä viili näyttää
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.